20 juli 2017

 

Raadpleging militairen over maatregelen pensioenen

Op maandag 10 juli vond een derde informele vergadering plaats tussen de representatieve vakorganisaties, het kabinet van de minister van pensioenen, het kabinet van de minister van Defensie en vertegenwoordigers van DGHR. Na deze vergadering bracht het gemeenschappelijk vakbondsfront de nieuwsbrief uit “Pensioen militairen : Eindelijk stappen vooruit ,!” waarin we aankondigden om de toe te lichten wat nu voorlicht en jullie mening hierover te vragen.

Om jullie op een correcte manier te raadplegen moeten we onze militanten zeer goed informeren over het ontwerp dat nu op tafel ligt, zodat ze een correcte boodschap kunnen overbrengen. Een eerste groep militanten hebben we op 18 juli 2017 al kunnen voorzien van de nodige bagage. Een volgende informatievergadering van onze militanten zal doorgaan op 4 september 2017.

Wil je meer weten over deze versoepelingsmaatregelen op de principebeslissing van oktober 2016, dan kan je nu al contact opnemen met één van onze militanten die we op 18 juli 2017 al konden informeren. Zie lijst hieronder:

 

1 EMI - Peter De Blauwe  DGHR - An De Nayer
1 W (Koksijde) - Ignaas Lampaert  DGMR - Bob Minnaert  
4 EMI (Peutie) - Ronald Raspoet   DisC WS RSSC - Erwin D’Hoey 
10 W Tac - Eric Flock   Dir Log Varend Mat - Pascal Lorce
10 W Tac - Chris Vandervellen  DOVO Poelkapelle - Franjo Bruwier  
15 W Lu Tpt - Pieter Goeminne   DOVO Poelkapelle - Wim Dooms
29 Bn Log - Conny Braet   DOVO Poelkapelle - Chris Leire
Bn ISTAR - Barthelemy Geldof HK Md Bde - Jan Van Bogaert
Bn ISTAR - Robert Willems   KMS - Frik Vanderstraeten  
BPO - David Cortvrient   KSOO - Robbrecht Smets  
CC Land - Tom Vermeylen Md Bn 1C/1Gr - Nicky De Haeck
CC Land-Dept Man - Tim De Weyer Md Bn Bvr/5Li - Danny Steels
CC Mar - Filip Bastien Naval Base Support - Tim Quartier
CRC Glons - Jean-Marc Quintz Plateau Evere - Rik Quintens
DGBF - Marc Luyten Staf Dept WB - Walter Bonneux

 

Op basis van de resultaten van deze bevraging zal op 19 september 2017 het gemeenschappelijk groepscomité militairen van ACV Defensie, dat is samengesteld uit afgevaardigden van verschillende eenheden, een standpunt uitbrengen over wat nu voorligt.

Tegen eind september zal het kabinet pensioenen een vergadering met de representatieve vakorganisaties plannen om kennis te nemen van hun standpunt met betrekking tot het voorliggend voorstel van versoepelingsmaatregelen pensioenen.

 

 


Download de "pdf" versie van deze nieuwsbrief