Combat Shirts "Homeland"

Vergadering "Homeland" van vrijdag 29 juli 2016 

Vrijdag 29 juli kregen de vakorganisaties van de militaire overheid antwoorden op hun vragen over de operatie "Homeland" (OVG). Eén van de thema's handelde over het tekort aan Combat Shirts voor de militairen die deelnamen aan deze operatie.

De militaire overheid meldde de vakorganisaties dat de aankoop van 9.000 Combat Shirts in een finaal stadium zat. De levering zou voorzien zijn in de eerste week van augustus. De maatname en de verdeling zou gebeuren in september. Voor de verdeling zouden de militairen die op straat staan prioritair voorzien worden van 2 Combat Shirts per persoon.

Tussenkomst ACV Defensie op 10 augustus 2016 

Onze militanten die deelnemen aan de operatie "homeland" stelden dat ze dringend nood hadden aan deze uitrusting. De militairen die patrouilles lopen hebben al heel wat materiaal bij en hun T-shirt en hemdvest zijn binnen de kortste keren nat van het zweten. Zeker als er patrouilles worden gelopen in de tunnels waar er een drukkende warmte heerst. Het hebben van de juiste uitrusting, de Combat Shirt, zou al een grote verbetering zijn voor het comfort van deze militairen.

ACV Defensie nam contact op met ACOS Ops & Trg en vroeg om de mogelijkheden te bekijken voor een snelle levering van dit materiaal.

Reactie van ACOS Ops & Trg

Ondertussen kregen we antwoord van ACOS Ops & Trg dat de firma maandag 8 augustus de Combat Shirts Homeland heeft geleverd te Ieper (CCMP).

Sinds dinsdag 9 augustus werden de pas-sets door CCMP geleverd.

De Log Hub organiseert actueel de maatname voor eenheden OVG in de regio BXL en de kleine Det (vb. Nuc Sites, luchthavens, …).
De grote eenheden buiten BXL (Bn Aie (Det A), 11 Bn Gn (Det X), Bn ISTAR) hebben eveneens een pas-set ontvangen en organiseren de maatname voor hun deelnemers.
We starten met het personeel dat actueel op de rol OVG/OSG staat.

Zodra CCMP de verschillende naamlijsten met de correcte maten ontvangt, leveren zij de Combat Shirts aan de betrokken eenheden.
Daarbij wachten ze niet tot de naamlijsten volledig zijn, partiële leveringen zullen gebeuren om tijd te winnen.
Normalerwijze zouden begin volgende week de eerste deelnemers over hun Combat Shirt moeten beschikken.

Het is (steeds) de bedoeling geweest om de bedeling van de Combat Shirts zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren vanaf levering in de mate van het mogelijke.

ACV Defensie bedankt ACOS Ops & Trg
voor zijn snelle reactie ten voordele van
het welzijn van de militaire deelnemers aan Homeland